دسته بندی: آموزشی, علمی, کامپایلرهای میکرو, ای.وی.ار (AVR), آرم (ARM), طراحی pcb
دسته بندی: آموزشی, نرم افزار, طراحی pcb
دسته بندی: آموزشی, شبه ساز مدارات, طراحی pcb
درود
نرمافزار تحت وب نرمافزاری است که کاربران برای استفاده از آن، تنها نیاز به یک مرورگر وب ازقبیل: گوگل کروم، اینترنت اکسپلورر، فایر فاکس و یک ارتباط شبکه دارند. این نرم افزارها برخلاف نرم افزار های تحت ویندوز، نیازی به دانلود یا دریافت CD برای نصب یا بهروزرسانی ندارند. تحت وب بودن نرمافزار، الزاما به معنی تحت اینترنت بودن آن نیست. قطع یا وصل بودن اینترنت مشکلی را در اجرای نرم افزار تحت وب ایجاد نمی کند.
تحت وب بودن یعنی ارتباط کاربر با نرم افزار از طریق مرورگر وب و تبادل اطلاعات با سرور از طریق یک ارتباط شبکه. این ارتباط شبکه میتواند به کوچکی و محدودیت یک شبکه داخلی در یک ساختمان کوچک و یا به بزرگی و گستردگی جغرافیایی شبکه اینترنت باشد.(brfsoft.com)
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه عبارت "نرم افزارهای تحت وب" را گوگل کنید.
در زمینه طراحی مدارات الکترونیکی نیز چنین نرم افزارهایی وجود دارند. در ادامه مجموعه ای از این برنامه ها خدمت دوستان معرفی خواهد شد که از ویژگی های بارز آنها رایگان بودن آنهاست. این برنامه ها همانطور که گفته شد تحت وب بوده و نیازی به دانلود و نصب بر روی کامپیوتر ندارند، کافیست وارد سایت مربوطه شده و مستقیما از طریق وب سایت اجرا گردد.
لیست 10 نرم افزار تحت وب که برای طراحی و شبیه سازی مورد استفاده قرار می گیرد به قرار زیر است. برای توضیحات بیشتر به ادامه مطلب رجوع کنید
1. طراحی مدارات الکترونیکی، شبیه سازی مدار و طراحی PCB بوسیله ی EasyEDA:
6.PartSim:
123D Circuits .7دسته بندی: آموزشی, نرم افزار, شبه ساز مدارات
یکی از نرم افزارهای مطرح در زمینه طراحی و شبیه سازی مدارهای ماکروویو و RF بدونه شک نرم افزار ADS می باشد. این نرمافزار برای اولین بار توسط شرکت HP ارائه شد و بعدها امتیاز آن به شرکت Agilent داده شد.
برای شروع به کار با این نرم افزار داشتن یک جزوه ی آموزشی خالی از لطف نخواهد بود. لذا در ادامه یک فایل آموزشی 90 صفحه ای تحت مباحث زیر خدمت دوستان ارائه می گردد.
آﺷﻨﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﻧﺮم اﻓﺰارADS
ﺗﺠﺰﻳﻪ وﺗﺤﻠﻴﻞDC
ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞAC
ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞﮔﺬرا Transient
در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺷﻴﻮهاي از ﺗﺸﺨﻴﺺ اﻟﮕﻮي دﺳﺖ ﻧﻮﻳﺲ ﻓﺎرﺳﻲ ﺑﻪ روش ﺑﺮﺧﻂ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ در آن واﺣﺪﻫﺎي ﺗﺸﺨﻴﺼﻲ ﺣﺮوف ﻣﺠﺰاي ﻓﺎرﺳﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ. در اداﻣﻪ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻴﺴﺘﻢ در ﻗﺎﻟﺐ دو ﻓﺎز اﺻﻠﻲ آﻣﻮزش و ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺗﻮﺿﻴﺢ داده ﺷﺪه اﺳﺖ.
ﻓﺎز آﻣﻮزش، ﺷﻴﻮه اﺟﺮا در اﻳﻦ ﻓﺎز ﺑﺪﻳﻦ ﺻﻮرت اﺳﺖ ﻛﻪ اﺑﺘﺪا ﺣﺮوف ﺑﺮ اﺳﺎس ﺷﻜﻞ ﺑﺪﻧﻪ اﺻﻠﻲ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﭼﻨﺪ دﺳﺘﻪ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻘﺴﻴﻢﺑﻨﺪي ﻣﻲﺷﻮد ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺣﺮوف «ب»، «پ»، «ت» و «ث» ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻳﻜﺴﺎﻧﻲ ﺑﺪﻧﻪ اﺻﻠﻲ در ﻳﻚ دﺳﺘﻪ ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮﻧﺪ، ﺳﭙﺲ ﻫﺮ ﻳﻚ از اﻳﻦ دﺳﺘﻪﻫﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش ﻣﺪل ﻣﺨﻔﻲ ﻣﺎرﻛﻮف و ﻳﻚ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪاز ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎ آﻣﺎده ﺷﺪه، ﺑﻪ ﺳﻴﺴﺘﻢ آﻣﻮزش داده ﻣﻲﺷﻮد و ﺳﻴﺴﺘﻢ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎي ﻻزم ﺑﺮاي ﻣﺪلﺳﺎزي ﻫﺮﻳﻚ از اﻳﻦ دﺳﺘﻪﻫﺎ راذﺧﻴﺮه ﻣﻲﻛﻨﺪ.
در ﻓﺎز ﺗﺸﺨﻴﺺ اﺑﺘﺪا ﺑﺪﻧﻪ اﺻﻠﻲ داده ورودي ﺑﻪ ﻫﺮ ﻳﻚ از اﻳﻦ ﻣﺪلﻫﺎ داده ﻣﻲﺷﻮد ﺗﺎ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﻮد ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎﻛﺪام دﺳﺘﻪ ﺑﺮﻗﺮار اﺳﺖ، ﺳﭙﺲ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﺎﻳﺮ ﻗﺴﻤﺖﻫﺎي ﺣﺮوف (رﻳﺰﺣﺮﻛﺎت) ﻣﺜﻞ ﻧﻘﻄﻪﻫﺎ، ﺳﺮﻛﺶﻫﺎ و ... در ﻗﺎﻟﺐ ﻳﻚ درﺧﺖ ﺗﺼﻤﻴﻢ دﻗﻴﻘﺎ ﻣﺸﺨﺺﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ ﺣﺮف ﻣﻮردﻧﻈﺮ ﻛﺪام ﻋﻀﻮ از اﻋﻀﺎيآن دﺳﺘﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻳﻚ دادهﻫﺎي ﭘﺎﻳﮕﺎه ﺑﺎ ﻋﻨﻮان Online-TMU ﻧﺸﺎن ﻣﻲدﻫﺪ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺑﺪﻧﻪ اﺻﻠﻲ ﺑﺮ اﺳﺎس اﻳﻦ دﺳﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﺗﺎ 93 درﺻﺪ درﺳﺖ ﺻﻮرت ﻣﻲﮔﻴﺮد. اﻣﺎ اﻳﻦ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺑﺮاي رﻳﺰ ﺣﺮﻛﺎت ﺑﻪ 80 درﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ و ﻋﻠﺖ آن ﻧﻴﺰ ﻋﺪم اﻧﺤﺼﺎر در ﺷﻜﻞ آﻧﻬﺎﺳﺖ، از اﻳﻦ رو ﺑﺮاي ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺣﺮوف ﻳﻚ ﮔﺮوه از ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ، اوﻟﻮﻳﺖ در ﻣﺤﻞ رﻳﺰ ﺣﺮﻛﺎت و ﺗﻌﺪاد آﻧﻬﺎﺳﺖ و ﻧﻪﺗﺸﺨﻴﺺ ﺷﻜﻞ آﻧﻬﺎ. ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺮاي ﺗﺸﺨﻴﺺ «ك» و «گ» از ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺗﻨﻬﺎ ﺗﻌﺪاد ﺣﺮﻛﺎت ﻗﻠﻢ ﻛﻪ در «ك» 2 و در «گ» 3 اﺳﺖ ﻣﻌﻴﺎر ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ.